Sunday, October 7, 2007

Göz Kuruluğu


Bir süredir boğuştuğum, özellikle bilgisayar kullanmak başta olmak üzere, okumak, haliyle yazmak ve televizyon/sinema izlemeyi işkence haline getiren ama tatile çıkmama da vesile olan bir garip hastalık.


Temel sebeplerinden birinin, uzun süre bilgisayar ekranı karşısında kalmak olduğunu söylüyor uzmanlar. Dikkatimizi ekrana verdiğimiz sürece, -karşımızdaki neseneye olan ilgimize bağlı olarak- göz kırpma aralığının uzaması ve dolayısıyla da gözün bundan olumsuz etkilenmesi en sık karşılaşılan durumların başında geliyormuş.


Bendeki belirtiler, gözlerde batma, sürekli gözüme toz kaçmış hissi ve en sonunda da herhangi birşey okuyamayacak kadar ağrı/acı şeklindeydi. Bir süredir tedavim devam etmekte, sıkıntılarım azalmakla birlikte zaman zaman artış göstermekte. Özellikle bilgisayar ekranı karşısında fazla vakit geçirdiğim durumlarda şikayetlerimin arttığını rahatça söyleyebilirim.


Eğer buna benzer sıkıntı veya şikayetleriniz var ise zaman geçirmeden konusunda uzman bir göz hekimine görünmenizi tavsiye ederim. Sorun küçükken ihmal ederseniz, ileride gözleriniz mutlaka sizi doktora gitmek zorunda bırakacaktır.


Ek olarak, konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi için www.gozkurulugu.com sitesine de göz atabilirsiniz.


Sağlıklı Günler...

No comments: